ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Διαλέξτε μια από τις παρακάτω συχνές ερωτήσεις για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την πώληση, αγορά και ενοικίαση ακίνητης περιουσίας. Επίσης, σκεφτείτε τι είναι σημαντικό όταν αναζητάτε ακίνητη περιουσία.

Ερωτήσεις για την αγορά

Πρέπει να συμβουλευτώ την τράπεζα πριν την αγορά;

Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση δεν είναι ξεκάθαρη. Θα λέγαμε ότι είναι σωστό να αναλογιστείτε όλες τις επιλογές πριν πάρετε την τελική σας απόφαση για αγορά ακίνητης περιουσίας. Αυτή η απόφαση θα εξαρτηθεί από την οικονομική σας κατάσταση κατά την διάρκεια της αγοράς, ωστόσο ακόμα και αν έχετε την οικονομική δυνατότητα για να καλύψετε την αγορά, μπορεί να είναι βιώσιμη λύση για την ρευστότητα σας να χρειαστεί να πάρετε δάνειο.

Ένα παλιό σπίτι είναι το ίδιο καλή επένδυση όπως ένα καινούριο;

Αυτή είναι περίπλοκη ερώτηση. Όταν αγοράζετε ένα σπίτι, είτε καινούριο είτε παλιό, πρέπει να αναλογιστείτε την αξία της επένδυσης και τις πιθανές μελλοντικές επιπλοκές. Ένα καινούριο σπίτι μπορεί να είναι καλύτερη επένδυση όπως καταλαβαίνετε, αλλά αυτό δεν ισχύει πάντα. Υπάρχουν κι άλλοι καίριοι παράγοντες όπως η τοποθεσία, το οικοδόμημα γύρω από την οικία, η ποιότητα κατασκευής κ.α. Οπότε θα σας προτείναμε να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία σύμβουλο επ’ αυτού, προτού πάρετε την τελική σας απόφαση.

Τι είναι ο μεσίτης;

Μεσίτης είναι ένα άτομο ή μια εταιρεία που δρα ως μεσάζοντας κατά την διαδικασία αγοράς μιας ακίνητης περιουσίας. Θα διαχειριστεί την διαπραγμάτευση με τον πωλητή.

Να αγοράσω ή να συνεχίσω να ενοικιάζω;

Εξαρτάται. Όταν σκέφτεστε να αγοράσετε ή να νοικιάσετε, πρέπει να υπολογίζετε τα έξοδα και να συγκρίνετε. Σε μερικές περιπτώσεις τα χρήματα του ενοικίου επικαλύπτουν την μηνιαία δόση του δανείου αν είχατε αγοράσει την οικία με δάνειο. Θα ήταν λοιπόν προτιμότερο να επενδύσετε σε μια ακίνητη περιουσία και να επωφεληθείτε μακροπρόθεσμα.

Υπάρχουν ιδιοκτησίες ενοικίασης για αγορά;

Υπάρχουν περιπτώσεις που προσφέρουμε κατοικίες με τέτοιο διακανονισμό. Παρακαλώ ελέγξτε την λίστα ιδιοκτησιών μας για περισσότερες πληροφορίες.

Πρέπει να πουλήσω το υπάρχον σπίτι μου πριν αγοράσω καινούριο;

Δεν υπάρχει απάντηση σε αυτή την ερώτηση και υπάρχουν θετικά και αρνητικά και στις δύο επιλογές. Το βασικό πλεονέκτημα στην πώληση του υπάρχοντος σπιτιού σας πριν την αγορά καινούριου, είναι ότι δεν χρειάζεται να βασίζεστε σε τράπεζες. Τελικά αυτό θα μειώσει τα έξοδα σας. Αντιθέτως, σε περίπτωση που δεν πουλήσετε το υπάρχον σπίτι σας θα αυξηθεί η ασφάλεια σας, εάν η αγορά δεν γίνει όπως προγραμματίσατε.

Χρειάζομαι μεσίτη για να αγοράσω καινούριο σπίτι;

Κάτω από όλες τις συνθήκες η απάντηση είναι ναι. Ένας μεσίτης είναι αρκετά έμπειρος γνώστης όλων των περιοχών και των θετικών και αρνητικών κάθε κατοικίας. Επίσης μπορεί να ελαφρύνει την διαδικασία διαχειρίζοντας την γραφειοκρατική δουλειά εκ μέρους σας. Θα πρέπει ωστόσο να είστε προσεχτικοί στην επιλογή μεσίτη οπότε αποφασίστε με βάση προσωπικές συστάσεις.

Πόσο καλή είναι η γειτονιά/περιοχή;

Μπορείτε να συμβουλευτείτε τον πωλητή ή τον μεσίτη. Μπορείτε να ψάξετε και στο διαδίκτυο για μια συγκεκριμένη περιοχή καθώς άλλα άτομα μπορεί να έχουν ρωτήσει το ίδιο. Αν είναι δυνατόν μιλήστε και με τους γείτονες γύρω από την κατοικία.

Πόσα σπίτια πρέπει να δω πριν αγοράσω;

Δυστυχώς δεν υπάρχει σωστή απάντηση γι’ αυτή την ερώτηση. Φυσικά είναι σαφές ότι πρέπει να υπάρχει μια ακόμα επιλογή για την τελική απόφαση εκτός αν η πρώτη επιλογή είναι μεγάλη ευκαιρία. Αν δεν είστε σίγουροι συμβουλευτείτε πάντα έναν επαγγελματία πριν την τελική σας απόφαση.

Contact Us

Feel free to contact us if you have any question regarding our business

Compare listings

Compare